Logo

#5: Worhshop ”Pretty Smart Textiles” (fortsat)

Tirsdag d. 4 maj 2011 deltog vi i workshoppen ”Pretty Smart Textiles” på TEKO. Workshoppen blev afholdt af Knowledge Centre for Smart Textiles og ledet af Melissa Coleman og Dorith Sjardijn fra The Royal Academy of Arts i Haag, Holland. Melissa er e-tekstildesigner og softwareingeniør og Dorith er tekstil- og lysdesigner.

Workshoppen var suppleret af en udstilling under samme navn, hvor deltagerne kunne samle inspiration fra forskellige hollandske værker med intelligente tekstiler. Værkerne var blandt andet skabt af Anja Hertenberger, Anouk Wipprecht og Daan Roosegaarde.

Ideen bag workshoppen

Ideen med workshoppen var at give os kursister et indblik i hvordan man med relativt få midler kan skabe et spændende værk, hvilket var en viden vi så skulle bruge til at udvikle nye koncepter og forretningsideer inden for brug af intelligente tekstiler.

Meningen var at kursisterne skulle blandes på kryds og tværs for at skabe synergi imellem de forskellige faggrupper. Vi fik dog lov til at blive sammen, da deltagelsen i worhshoppen for vores vedkommende var et led i en allerede igangværende designproces. Materialerne, som blev brugt på workshoppen var filt og LED-wires, som tilsammen gav nogle yderst spændende muligheder for at skabe et organisk og mindre futuristisk udtryk i brugen af LED.

Startskud

Workshoppen startede med en kort gennemgang af de forskellige værket i udstilling samt eksempler fra forskellige internationale værket der mikser lys og beklædning bl.a. Hussein Chalayans ”The Laser Dress” og Diane Engs ”Light Dress,” som er eksempler på hvordan æstetik og teknologi kan smelte samme.

Konceptudvikling

Første led i workshoppen var konceptudvikling, hvilket var en god måde for os at få klarlagt forskellige aspekter i forhold til vores koncept – såsom hvorvidt værket skulle være real-time eller out-of-time. Vi kom frem til at det skulle være out-of-time.

Forrige side
Næste side